Műszaki vizsgáztatással kapcsolatos változások

rendszam_

Nincs többé matrica a rendszámokon.

Bár még csak pár nap telt el a 2016-os évből, de talán már néhányan az olvasók közül is vitték vizsgáztatni autójukat. Akik így tettek, furcsa változásnak lehettek tanúi. A vizsga végeztével ugyanis nem kapunk a hátsó rendszámra se a műszaki vizsga lejártát, se a jármű környezetvédelmi besorolását jelző matricát, sőt, lekaparják a rendszámon lévő régi matricákat. Ezzel együtt mostantól jobban észben kell tartanunk a műszaki lejártát, hiszen a rendszámra hiába nézünk. Marad a forgalmi, ha nem szeretnénk pórul járni, illetve figyelni kell a postát, mert ott is értesítenek, ha közeleg a műszaki vizsga érvényességi idejének vége, illetve magunk is kérhetünk külön értesítést, ha regisztrálunk a Magyarország.hu ügyfélkapuján.

A műszaki vizsga érvényességét jelölő oldal a forgalmi engedélyben. A címer melletti szám jelzi a lejárat évszámát, alatta pedig leolvasható a teljes lejárati dátum.
Gondolhatnánk, hogy ezentúl a rendőrök sem fogják szabad szemmel felismerni, ha a forgalomban lejárt műszakis, vagy szmogriadó idején a városközpontból kitiltott, környezetszennyező autóval közlekedünk. A rendőröknek segít az új kamerarendszer, amelynek felvételei alapján akár utólag is megbüntethetik az autóst, akinél itt-ott kilóg a lóláb, és a mobil traffipaxok is össze vannak kötve az elektronikus járműnyilvántartással.

Környezetvédelmi besorolás? Hol nézzem?
Aki időben szeretné megtudni, hogy az autója melyik környezetvédelmi osztályba tartozik, vagyis milyen színű lenne az erre vonatkozó matricája, ha még nem szűntették volna meg, az nézze meg a forgalmi engedély V.9. jelzésű rovatát. Az ott szereplő szám árulkodik a besorolásról, amelynek részelteit a 6/1990. évi KöHÉM rendelet tartalmazza, melyet ide kattintva olvashatnak el.
Megkérdeztünk egy műszaki vizsgáztatással foglalkozó céget is, mik a tapasztalataik az új törvénnyel kapcsolatban. Szerintük a rendszámmatricák eltűnése egyfajta bürokráciacsökkentés, ráadásul az autósok dolga is könnyebb, ha éppen betelik a forgalmi engedély. Ilyen esetekben eddig a hátsó rendszámtáblával kellett bemenni az okmányirodába, ahol a forgalmi cseréje után ragasztották rá a matricát. Mostantól elég a műszaki vizsgalapot és a betelt forgalmit bevinni.
A budapesti vizsgáztatócég szerint az autósok zöme tud a rendszámmatricák eltűnésével járó változásról, csak sokan nem értik, miért volt erre szükség. A matrica díja eddig pár száz forint volt, de egyben fizették a vizsgadíjjal, így sokaknak nem tűnt fel.
Bye-bye állami műszaki vizsga?
Akinek eddig lejárt az autóján a műszaki, két választása volt. Elvihette az autót egy állami műszaki vizsgaállomásra, vagy kereshetett magánkézben lévő vizsgabázist, ahol a hatósági alapdíjnál drágábban vizsgáztatták a kocsikat. Ha időszaki műszaki vizsgára készülünk (lejárt az autónk műszakija) mostantól csak magánvállalkozásokhoz fordulhatunk, igaz, itt egy úgynevezett előminősítő vizsgát is kötelesek elvégezni, és az éles vizsgálatra csak akkor kerül sor, ha ezen megfelelt az autónk. Így megspórolhatunk egy bukást, ha valamilyen problémát találnak.
A fővárosi vizsgáztató cég szerint a személygépkocsiknál központilag megállapított 16 290 forintos árat egyik magánvállalkozás sem fogja tudni tartani, mert a valós költségek ennél magasabbak, náluk nagyjából 24 ezer forintba kerül a kétszintű műszaki vizsga.
További érdekesség, hogy az alternatív hajtású autókra vonatkozóan ez a cég – sok más magánvizsgaállomáshoz hasonlóan – nem kapta meg a vizsgálati szabályokat, így például az elektromos, vagy földgázos (CNG) autók tulajdonosainak érdemes alaposan tájékozódniuk, mielőtt vizsgahelyet választanak az új szabályozás szerint. Az előbbieknél az elektromos rendszert is át kell vizsgáltatni egy erre jogosult szakműhelyben, vagy márkaszervizben, és az itt kapott igazolással mehetnek az érintett autók tulajdonosai a hagyományos műszaki vizsgára. A helyzet hasonló a CNG-s autókkal is, amelyeknél gázbiztonsági vizsgálatot végeznek a műszaki előtt.

forrás: Totalcar